- Veien må nok gå til mens vi går

IMG_5048.JPG

Daglig leder i Puls Samfunn, Mathilde Moe Strand. Foto: Terje Lundefaret

Av Terje Lundefaret. Publisert: 21.12.2020

Navn: Mathilde Moe Strand

Alder: 26

Bosted: Ås

Mathilde Moe Strand er ansatt som daglig leder i Puls Samfunn. Hun går til oppgaven full av optimisme og gåpåhumør.

- Jeg er uredd, motivert, samfunnsengasjert og utradisjonell. Jeg har stor tro på at jeg klarer å leve opp til de forventningene som blir satt til meg. Dette med å hjelpe folk til å ta del i det positive fellesskapet vi skal skape i Puls Samfunn, er noe jeg brenner for. Puls Samfunn er jo en helt nystartet og utradisjonell organisasjon, og den er på mange måter banebrytende. Dette synes jeg er svært interessant, men vi må nok lære å la veien bli til mens vi går. Dette skal bli gøy, sier Mathilde.
Hun har lagt bak seg en Bachelor og Master i internasjonale utviklingsstudier og skrev i sommer en masteroppgave om seksualitet og maskulinitet knyttet til demografiske endringer.

IMG_5034 (1).JPG

For Mathilde er det viktig med en Inkluderende og likestilt tilnærming til folk. Foto: Terje Lundefaret

Mathilde bor i Ås, og har styreverv i Vestby og Ås Røde kors.​

- Dette kommer jeg til å fortsette med, men hovedfokuset blir nå å bidra til at Puls Samfunn kan bli en ekstra ressurs der kommunale tiltak ikke strekker til. Vi skal ha en inkluderende og likestilt tilnærming til folk, og først og fremst være medmennesker. Slik skal vi bli en bidragsyter for bedre folkehelse. Jeg kommer også til å legge stor vekt på å møte mennesker og oppfordre dem til å bli med på laget, sier Mathilde

- Hvilke andre interesser har du?

- Jeg er overdrevet interessert i interiør, men med fokus på gjenbruk. Jeg kjøper mye brukt og antikk. Dessuten liker jeg å klatre, men har hatt litt liten tid til å dyrke denne hobbyen i det siste. Har vokst opp med å bli lest for, og å høre på lydbøker, så dette har fulgt meg oppigjennom, sier Puls Samfunns nye leder.

- Mathilde skal representere verdiene til Puls Samfunn. Hun skal støtte oppunder våre relasjoner og knytte nye kontakter. I og med at Puls Samfunn ikke tar seg betalt for sine tjenester, må Mathilde sørge for at vi er høyt rangert opp mot stiftelser og støtteordninger. Hun skal koordinere søknader og sørge for en grunnøkonomi i organisasjonen, sier Pekka Lundefaret, som er initiativtakeren til det noe uvanlige selskapet.

- Målet er å utvide tilbudet etter hvert. Hvordan dette skjer, er litt opp til Mathilde, og ikke minst hvordan dette blir tatt imot av Nordre Follo-befolkningen. Jeg vet at det er mange som bør dra nytt av det vi tilbyr, så det er egentlig bare å ta det første, lange steget, sier Lundefaret.

Til nå har O´Learys på Kolbotn Torg vært en fast møteplass for Puls Samfunn, og slik skal det bli når samfunnet er inne i sitt faste gjenge.
- Under koronaen må vi ta det litt steg for steg for steg, men ut å gå vil bestå, møteplassen på O´Learys kommer til å bli en viktig del av opplegget, sier Lundefaret.